17 Ocak 2010 Pazar

TURŞU SOSU


Malzeme:
6 ad. domates
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
1 baş sarımsak
8 çorba kaşığı turşu tuzu
1 demet maydanoz
1 kg. süs biberi


Domatesler yıkanır ve kabukları soyulur. Süs biberleri yıkanır ve sapları ayıklanır. Maydanoz ayıklanıp bol su ile yıkanır ve sapları kesilir. Sarımsaklar soyulur ve yıkanır. Sarımsak, domates, biber ve maydanoz rondodan geçirilir. Derin bir kap içerisine alınır. Sirke, zeytinyağı, tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
Kavanoza konur ve serin bir yerde muhafaza edilir.
Arzu edilirse süs biberleri bütün olarak da ilave edilebilir.
Salatalık turşusu dilimlenerek üzerine birkaç yemek kaşığı turşu sosu konup servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.