16 Ocak 2010 Cumartesi

NAR


Ekşi ve tatlı nar olmak üzere ikiye ayrılan nar Prof.Dr.Turhan Baytop'un
Bitkilerle tedavi adlı kitabında ,
Narın ekşi ve tatlı olmasını ham ve olgunlaşmış olması ile ifade ediyor.
Ham olan narın ekşi olgunlaşmış olan narın ise tatlı nar olduğu bilgisini aktarmak istedim.


Ekşi nar kabuğu ve nar suyu kabızlık ve mide için faydalıdır, tatlı nar ise kuvvet arttırıcı idrar sökücü ve mide için faydalıdır.
Ayrıca ekşi nar ile yapılan nar ekşisi hem salatalara lezzet katmakta hem de sağlık açısından faydalıdır.

Taze ve kuru nar kabukları ve nar çiçeğinden yün ve iplikler için boya maddesi elde edilerek yararlanılmaktadır.

Ayrıca damar içi sertliklerini önleyen nar LDL kolestrolünde önünü kesmektedir. Prostat kanserini yavaşlatma, meme, akciğer ve barsak kanserinde hücre büyümesini engelliyor.
İçerdiği antioksidan şarap ve yeşil çayın üç katıdır.
Ayrıca cildi ultraviyole ışınlarına karşı koruyor.
Nar bizi tehdit eden hastalıklardan koruyan olması açısından mümkün olduğunca evimizden eksik etmemeye özen göstermemiz gereken bir meyvedir.
Yararlandığın kaynaklar: Bitkilerle tedavi-Prof.Dr. Turham Baytop
Vitamin mineral ve bitkisel ürün rehberi- Prof.Dr. Metin Özata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.