18 Eylül 2009 Cuma
PATLICAN KIZARTALIM
4 kg. kemer patlıcan
kızartma yağı
tuz
kağıt tabaklar
Patlıcanların yeşil kısımları ayıklanıp kesilir. Alacalı soyularak 1/2 cm. kalınlığında uzunlamasına doğranır. Yıkanarak tuzlu suya alınır. Kızartma yağı kızdırılır. Patlıcanların bir kısmı süzgeçte süzülür ve havlu üzerine alınarak nemi alınır. Nemi alınan patlıcanlar kızartılarak kağıt havlu üzerine konur ve fazla yağı bırakması beklenir. Bir parti patlıcan kızarırken bir miktar daha süzgece alınır ve patlıcanlar bitene kadar aynı işlem yapılır.
Patlıcanların kızartma işlemi bittikten sonra kağıt tabaklara yerleştirilip streçlenerek islim kebabı yapmak üzere derin dondurucuda dondurulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.