10 ad.bortan patlıcan
8 ad.buzdolabı poşeti
2 ad. limon suyu
2 ad.mutfak küveti
Bostan patlıcanların yeşil taç yaprakları alınır sap kısmı bırakılır.
Mutfak küvetinin birine su konur ve limon suyu ilave edilir.
diğerine sade su konur.
Bostanlar sırayla ara sıra çevirerek közlenir ve suya atılır. Elinizi yakmayacak ılıklığa geldiğinde kabukları soyulur ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Limonlu sudan alıp avuş içinde suyu sıkılır. Ekmek tahtasında kıyılır ve buzdolabu poşetlerine bölüştürülerek salata ve beğendilerinizde kullanmak üzere derin dondurucuya konur.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.