26 Ağustos 2009 Çarşamba

ELMA SİRKESİ


Malzeme:

1 kg. elma

1 tatlı kaşığı sirke

1 çorba kaşığı elma sirkesi

Elmalar yıkanır ve katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu alınır. İçerisine elma sirkesi konur. Cam bir tencerenin içerisine alınır ve üzeri hava alacak şekilde ve sirke sineğinin geçemeyeceği bir tül veya tülbentle örtülür. Serin bir yerde(15-25 C) bekletilir.Güneş ışıklarına maruz kalmamalıdır. Sirkeleşene kadar her gün ara sıra karıştırılır. Sirkeleştikten sonra sıcak su ile yıkanmış ve kurutulmuş cam kavanoza konularak salata ve turşularda kullanılır.

Elma sirkesi yapmak için en uygun elma şeker oranı yüksek olan kış elmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.