28 Temmuz 2009 Salı

SOSLU TURŞU



Malzeme:
250 gr. süs biberi
5-6 ad domates
1/2 demet maydanoz
sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 ad.havuç
6-7n ad.sarımsak
8-10 ad.nohut
cam kavanoz


Bursa biberinin sapları kesilip yıkanır. Domatesler yıkanır ve kabukları soyulur, rondodan geçirilir. Havuç kazılır halka dilimlenir. Sarımsak soyulur. Domatese sirke ve tuz ilave edilir. Maydanoz yıkanıp kıyılır. Kavanoza bir miktar domates konur üzerine biber, sarımsak ve 1-2 nohut konur, maydanozdan bir miktar ilave edilir. Üzerine tekrar domates sosu, biber ,sarımsa ve nohut konur, maydanoz ilave edilir. Kavanoz, ağzına kadar doldurulur ve kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir (bir süre sınra düz çevrilir) serin yerde muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.