27 Temmuz 2009 Pazartesi

BAMYA


Malzeme:
5 kg.Tarsus bamyası
3 lt. sıcak su
1/2 fincan üzüm sirkesi
soğuk su
Süzgeç
mutfak küvetleri
saklama kutuları
Bamyalar baş kısımları bıçak döndürerek kesilir. Derin ve büyük bir tencereye su konur ve kaynatılır. Sirke ilave edilir.


Tencerenin sığdığı miktarda bamya konur. 1-2 taşım kaynatılır. Delikli kepçe ile ara sıra karıştırılır. mutfak küvetine soğuk su konur. Tencereden çıkarılan bamyalar soğuk suya atılır.

Daha sonra süzgece konur. Soğuduktan sonra saklama kaplarına alınır ve kapakları kapatılarak derin dondurucuya konur.

Şoklama suyu ısındıkça değiştirilmelidir.

Domates ve köy biberi de hazırlanıp bamyanın üzerine koyup saklanabilir. Kışın kullanımda kolaylık sağlar.
İstenirse kapların kapaklarına etiket konur ve üzerine tarih, sebzenini ismi vs. istenilen bilgiler yazılabilir (diğer sebzelerin de adı yazılırsa kullanılacağı zaman sebzelerin karışması gibi bir sıkıntı yaşanmaz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.