1 Haziran 2010 Salı

ARAP SABUNU-ELMA SİRKESİ-TURŞU TUZU




Uzun süredir çevremde duyup internette de karşıma çıkan ve yakın bir tarihte de mail olarak posta kutuma gelen arap sabunu ve elma sirkesi ile ilgili bilgileri aktarmak istedim.


arap sabunu ve elma sirkesine ilave olarak ben ayrıca turşu tuzu kullanıyorum.


Evet bulaşıklar için kullandığımız deterjanların hem sağlık hem de çevre açısından zararları artık bilinmekte. Kaplarımız itina ile durulansa bile kimyasal maddelerin kalıntısının geçmediğini uzmanlardan dinliyoruz.


Bu petrol kimyalalları bir çok hastalığı tetikleyebiliyor. Ayrıca Kimyasallar sularla birlikte kanalizasyonlardan denizlere ve göllere karışıyor.


Doğal olan arap sabunu ise özellikle doktorların bebek giysi ve biberon vs.nin temizlenmesinde tavsiye ettiği bir temizlik maddesi.


Bulaşık makinenizin deterjan bölümüne "Lofçalı" marka arap sabunu, sıvı arap sabunu değil, klasik arap sabunu, parlatıcı kısmına elma sirkesi ve bulaşık makinesinin tuz kazanına ise turşu tuzu koyduğunuz takdirde gönül rahatlığı ile yıkayabilirsiniz. Ayrıca sonuç da gayet başarılı oluyor. Uzun zaman kullanıyor olmama rağmen henüz bir sorun yaşamadım.


Sağlıklı ve iyi günlere....

4 yorum:

  1. Esma Hanım Arap sabununu duydum ama köpürümü diye cesaret edemedim. Makinamı temizlemek için bende limon tuzu kullanıyorum. Fenada olmuyor.Paylaşımınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mine Hanım,arap sabunu-elma sirkesi-turşu tuzu üçlüsünü 5-6 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Makinemde veya temizleme açısından bir sorun yaşamadığım için bloguma eklemeye kara verdim. Başarılı olmasaydı eklemeyi düşünmezdim. Doğal olması ve kimyasalların zararlarını da düşünürsek tercih edilebilir sanıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. EBRU

    Mrb Bende makinamda elma sirkesi kullanıyorum zaman zaman da arap sabunu ile yıkıyorum bulaşıklarımı ama turşu tuzunu ilk defa duydum ve en kısa sürede deneyeceğim

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Uzun süredir kullanıyorum. Ben iyi sonuçlar alıyorum. Bulaşık ya da makinemle ilgili bir sorun yaşamadım. Umarım siz de memnun kalırsınız. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.