8 Haziran 2010 Salı

KIZARMIŞ PATLICAN

Patlıcan kızarttığımız zaman yağı içine fazla çektiği için yağını bırakması için kağıt havlu üzerine bırakırız.

Soyup doğradığınız patlıcanları tuzlayıp şekerli suda bekletmeli süzgece almalı ve suları süzüldükten sonra kurulayıp kızartılmalıdır.

Böylece patlıcanın yağı içne almasını büyük ölçüde önlemiş olacaksınız.
Kızarttıktan sonra yine kağıt havlu üzerine alınmalıdır.

Sonuçtan memnun kalacaksınız.



Ayrıca patlıcanları kızarttıktan sonra su içerisine alıp yağını suya bırakması bilgisini öğrendiğimde denemiş ve lezzet açısından çok beğenmemiştim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.