13 Eylül 2009 Pazar

ERİK EKŞİSİ



Malzeme:

7 kg.kırmızı erik

2 su bardağı su




Erikler bol suda yıkanır ve 2 su bardağı su ilave edilerek çekirdekleri ayrılana kadar sık sık karıştırılmak suretiyle kaynatılır. Ilıdıktan sonra süzgeçten geçirilir ve bez torbaya alınır. Altına tencere koyarak bir gece süzülmesi için beklenir. Ertesi gün Tencerede süzülen erik suyu kaynatılır ve sıcak halde kavanozlara doldurulup salata ve yemeklerde kullanmak üzere kapatılır.
Bez torbadaki eriklerden arzu edilirse erik pestili, lokum veya muska yapılabilir. http://esmasultansofrasi.blogspot.com adresinde erik pestili ve lokum tarifini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.