16 Mart 2010 Salı

MAYDANOZ




Türk mutfağında yemeklere lezzet vermesi için bolca kullanılan maydanoz kalsiyum ve vanadyum içermektedir.

Vanadyum, insülin hormonlarının etkisini arttıran bir mineraldir.

Kalsiyum, kemik ve dişlerin oluşumuna, sağlıklı kalmasına, kalp atışlarının düzenlenmesine, kanın pıhtılaşmasına yardım ediyor.

Sakinleştirici özelliği olması açısından bir bardak kaynamış suda 1 dakika bekleteceğiniz 4-5 yaprak maydanoz ile yaptığınız çay günün yorgunluğunu atmanızda size yardımcı olacaktır. Ayrıca idrar ve safra arttırıcı, adet söktürücü ve genital bölgelerdeki kaşıntılara da faydalıdır.
Prof.Dr.Metin Özata'nın Vitamin Mineral ve Bitkisel Ürün Rehberi adlı kitabından yararlandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.