2 Ocak 2009 Cuma

TAVUK SUYU


Malzeme:
750 gr. tavuk
8 bardak sade su
1 ad.kuru soğan
1 ad. havuç
4-5 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Soğan soyulur,havuç kazılır.Maydanoz yıkanır. Düdüklü tencereye su ile birlikte konur. Tuz ilave edilir. Su kaynadıktan sonra üzerindeki köpüğü alınır ve düdüklünün kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Ocak söndürülür. Ilıdıktan sonra kapağı açılır. Tavuk suyu süzülür. Tavuklar didilir. Tavuk suyu ve didilmiş tavuklar istenilen şekilde kullanılır. (Çorbalarda,pilav ve gratenlerde)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.