5 Ekim 2009 Pazartesi
PORTAKAL
C vitamini bol olan portakalın bol olduğu kış aylarında tüketmekte fayda vardır.
Vücut direncini arttırmakta olan portakal meyvesinin sıkılarak suyunun içilmesi yanısıra kabuğı soyularak yenilir ya da kabuğu ile ince dilimlenip servis yapılabilir.
Portakal alkollü ve ya alkolsüz kokteyllerde, pasta ve tatlılarda da kullanılır.
Malzeme:
2 ad.portakal
Portakallar yıkanıp kurulanır. İnce ve keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesilir. Kabuğun bir tarafından küçük bir parça kesilir. Servis tabağına alınır ve konuklara sunulur.
İkram edeceğiniz yiyeceklerin tadı kadar sunum şeklininde şık ve güzel olması konuklarınızı memnun sizi de mutlu edecektir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim.En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeğe çalışacağım.