Malzeme:
1 kase nohut
su-tuz-kimyon
1 kase nohut akşamdan derin bir kabın içerisine konur. Üzerini epey kaplayacak şekilde su ilave edilir ve sabaha kadar bırakılır (en az 8 saat suda kalmalıdır).
Sabah nohutun suyu süzülür ve düdüklüye alınır yine üzerini kaplayacak kadar su konur, tuz ve kimyon ilave edilir. Su kaynayınca üzerinin köpüğü alınıp kapağı kapatılır orta derecede 5 dakika bırakılır. Daha sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. 20 dakika sonra ocak söndürülür ve düdüklünün basıncı sona erdikten sonra kapağı açılır. Suyu süzülür. Midenizle ilgili sorununuz varsa kabuğunu soyduktan sonra çorba,pilav ve yemeklerinizde kullanmak üzere buzdolabı poşetine doldurup buzlukta dondurabilirsiniz.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilAyıkladığımız nohut kabuklarını soğuk kış aylarında yiyecek bulamayan kuşlara verelim. hele de bahçeli bir evde oturuyorsak kargalar namı diğer saksağanlar afiyetle karınlarını doyururlar...
YanıtlaSilbediş