8 Haziran 2010 Salı

KIZARMIŞ PATLICAN

Patlıcan kızarttığımız zaman yağı içine fazla çektiği için yağını bırakması için kağıt havlu üzerine bırakırız.

Soyup doğradığınız patlıcanları tuzlayıp şekerli suda bekletmeli süzgece almalı ve suları süzüldükten sonra kurulayıp kızartılmalıdır.

Böylece patlıcanın yağı içne almasını büyük ölçüde önlemiş olacaksınız.
Kızarttıktan sonra yine kağıt havlu üzerine alınmalıdır.

Sonuçtan memnun kalacaksınız.



Ayrıca patlıcanları kızarttıktan sonra su içerisine alıp yağını suya bırakması bilgisini öğrendiğimde denemiş ve lezzet açısından çok beğenmemiştim.






1 Haziran 2010 Salı

ARAP SABUNU-ELMA SİRKESİ-TURŞU TUZU




Uzun süredir çevremde duyup internette de karşıma çıkan ve yakın bir tarihte de mail olarak posta kutuma gelen arap sabunu ve elma sirkesi ile ilgili bilgileri aktarmak istedim.


arap sabunu ve elma sirkesine ilave olarak ben ayrıca turşu tuzu kullanıyorum.


Evet bulaşıklar için kullandığımız deterjanların hem sağlık hem de çevre açısından zararları artık bilinmekte. Kaplarımız itina ile durulansa bile kimyasal maddelerin kalıntısının geçmediğini uzmanlardan dinliyoruz.


Bu petrol kimyalalları bir çok hastalığı tetikleyebiliyor. Ayrıca Kimyasallar sularla birlikte kanalizasyonlardan denizlere ve göllere karışıyor.


Doğal olan arap sabunu ise özellikle doktorların bebek giysi ve biberon vs.nin temizlenmesinde tavsiye ettiği bir temizlik maddesi.


Bulaşık makinenizin deterjan bölümüne "Lofçalı" marka arap sabunu, sıvı arap sabunu değil, klasik arap sabunu, parlatıcı kısmına elma sirkesi ve bulaşık makinesinin tuz kazanına ise turşu tuzu koyduğunuz takdirde gönül rahatlığı ile yıkayabilirsiniz. Ayrıca sonuç da gayet başarılı oluyor. Uzun zaman kullanıyor olmama rağmen henüz bir sorun yaşamadım.


Sağlıklı ve iyi günlere....