28 Şubat 2010 Pazar

DOMATES KURUSU



















Yaz döneminde domatesin bol olduğu zaman istediğiniz miktarda alacağınız domatesler yıkanır. Yuvarlak kesilerek ya da dilimler şeklinde kesilerek az tuzlanır. Güneşte üzerine tülbent koyarak ya da tül şemsiye koyarak kurutulur. Tülbentle kuruması uzun sürüyor. Tül şemsiyeden daha iyi sonuç alınıyor. Üzerini örtmeden de kurutabilirsiniz arzu ederseniz ancak benim içime sinmediği için üzerini örtmeyi tercih ediyorum.

Kuruyan domateslerinizi iyice kuruduktan emin olduktan sonra bez keseye koyup serin ve rutubetsiz bir yerde veya cam kavanozda muhafaza edebilirsiniz.



















Mutfağınızdan plastiği uzaklaştırıp. cam kullanın lütfen.
Yazdan hazırladığınız domates kurularını kışın yemeklerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Kış domateslerini kullanmayın lütfen.

Bloglarıma eklemeyi planladığım. Yazırlayıp, fotoğraflarını çektiğim, çekemediğim çok şey vardı sırada ancak sağlık sorunlarım nedeniyle bunları zamanında gerçekleştiremedim.
Örneğin domates kurusunu 7-8 ay önce hazırlamıştım. Ancak önümüzdeki yaz hazırlamak isteyenler için yardımcı olabilir diye düşündüm. O yüzden eklemeye karar verdim.



















Afiyet olsun.

11 Şubat 2010 Perşembe

BAKIR KAP PARLATMASI


Evinizdeki bakır kapları parlatmak için nar ekşisi veya errik ekşisi sürerek bir süre bekletilir.
Daha sonra sert olmayan bir bulaşık bezi ile ovulur.
Bol su ile yıkanıp kurutulur.
Bakır kaplarınız pırıl pırıl olacaktır.

İyi günlerde kullanınız.