5 Ocak 2009 Pazartesi

BOZULAN MAYONEZ

** Evde yaptığınız mayonez kumlanarak bozulursa, derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı ılık su konur. Bozulan mayonezden damla damla alarak ve ahşap kaşıkla karıştırılmalı. Tüm mayonezi bu şekilde aktarıp karıştırdığımızda düzelecektir.

KISA BİLGİLER

** Salata ve yemeklerde kullanacağımız kuru soğanın acısını gidermek için, doğranan soğan bir süre tuzda bekletilir. Elle ovularak yıkanır. süzgece konur. Suyu süzüldükten sonra kullanmaya hazırdır.

** Hazır yufkadan yapılan gözleme ya da börekler buzlukta uzun süre saklamaya müsaittir. Buzluğunuzda bulunan börekler her zaman imdada yetişir.

** Yaptığınız bazlamayı da yiyeceğini kadar dışarıda bırakıp,diğerlerini buzdolabı poşetine koyup buzlukta koruyabilirsiniz.

** Haşlanan havuç, nohut, bezelye eğer fazla ise bunları da bir dahaki sefere kollanmak üzere buzdolabı poşetine koyarak buzlukta bekletebilirsiniz.

2 Ocak 2009 Cuma

TAVUK SUYU


Malzeme:
750 gr. tavuk
8 bardak sade su
1 ad.kuru soğan
1 ad. havuç
4-5 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Soğan soyulur,havuç kazılır.Maydanoz yıkanır. Düdüklü tencereye su ile birlikte konur. Tuz ilave edilir. Su kaynadıktan sonra üzerindeki köpüğü alınır ve düdüklünün kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Ocak söndürülür. Ilıdıktan sonra kapağı açılır. Tavuk suyu süzülür. Tavuklar didilir. Tavuk suyu ve didilmiş tavuklar istenilen şekilde kullanılır. (Çorbalarda,pilav ve gratenlerde)